Testimonial: BeCode AI Bootcamp

Nadat hij zijn baan in de onderzoekssector was kwijtgeraakt, was Jean-Christophe op zoek naar een nieuwe kans. Nadat hij zich realiseerde dat hij graag met data werkte, besloot hij om meer vaardigheden in dat domein te verwerven. Zo sloot hij zich aan bij BeCode’s AI Bootcamp in Charleroi. Na een succesvolle opleiding, begon hij aan een stage bij Agilytic. Benieuwd hoe het ging? Bekijk dan zijn interview!

Hoogtechnologisch bewegingslab UHasselt onderzoekt revalidatietechnieken in VR-omgeving

De faculteit Revalidatiewetenschappen aan UHasselt beschikt vanaf nu over het hoogtechnologisch bewegingslab GRAIL. Een lab dat bestaat uit een geavanceerde loopband met een platform dat onder meer de stapkracht meet, een scherm waarop een virtuele omgeving wordt geprojecteerd en talloze camera’s die het evenwicht en iedere beweging van de proefpersoon nauwgezet registreert en analyseert. ‘Met GRAIL kunnen we levensechte situaties nabootsen, waardoor we nieuwe revalidatietechnieken voor allerhande patiëntenpopulaties kunnen onderzoeken en ontwikkelen’, zegt prof. dr. Pieter Meyns, coördinator van het bewegingslab aan UHasselt.

‘Women in Digital’ wil meer vrouwen naar ICT-sector loodsen

De komende jaren worden cruciaal in de digitalisering van onze samenleving, met veel innovatie en nieuwe jobs tot gevolg. Helaas stellen we vast dat er een groot verschil is tussen hoeveel vrouwen en hoeveel mannen hun weg vinden richting een job in de ICT-sector. ‘Op dat vlak scoren we ondermaats in Europa’, stellen federaal minister voor Telecom Petra De Sutter en Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers. ‘Het is belangrijk dat we jonge vrouwen dat extra zetje geven, zodat de digitale revolutie niet voor een nieuwe kloof tussen man en vrouw zorgt.’