UpSkill
ReSkill
DigiSkill

Onze Missie en Coalitie

Iedereen future-ready!

DigiSkills Belgium.be is een webplatform dat een ecosysteem van initiatieven en opleidingen wil creëren voor alle Belgische burgers die de stap willen zetten naar de digitale maatschappij van vandaag en morgen. Aangedreven door de Belgische Nationale Coalitie voor Digitale Vaardigheden & Jobs, wil DigiSkills Belgium.be de digitale vaardigheidskloof op nationaal niveau verkleinen.

Iedereen – van studenten, tot ouders, tot werknemers of organisaties – kan in het duister tasten wanneer ze geconfronteerd worden met de steeds veranderende digitale vereisten die ze in hun leven nodig hebben. Maar door onderwijs- en opleidingsverstrekkers, handels- en bedrijfsverenigingen, IT-bedrijven en anderen samen te brengen met als gemeenschappelijk doel kennis te delen, kan iedereen de juiste ondersteuning vinden waarnaar hij op zoek is.

saskia van uffelen hr moet op een totaal andere manier rekruteren en kandidaten zien te bereiken ver buiten de eigen sector

De Belgische nationale Skills & Jobs coalitie

Het platform weerspiegelt het engagement van de Europese Commissie om digitaal te benaderen als een “make-or-break issue” en is een concreet instrument voor iedereen die zijn digitale vaardigheden wil verbeteren of opwaarderen – van opleidings- en bijscholingsmogelijkheden tot hulpmiddelen voor digitale vaardigheden en loopbaanbegeleiding.

De Belgische Nationale Coalitie voor Digitale Vaardigheden en Jobs verenigt regionale, nationale en Europese overheden, federaties, bedrijven en verenigingen die actief zijn op het gebied van digitale transformatie en vaardigheden. DigiSkills Belgium is werd opgericht met steun van de Europese Unie, Digital Champion van België Saskia Van Uffelen, verschillende federale en en regionale overheidsdepartementen, beroepsfederaties Agoria, VBO en Federgon, opleidingsinstellingen Syntra en Technifutur, en eduTech bedrijf UQALIFY.

arrow

Heb je een digitaal initiatief dat je wil delen met België en zijn burgers?

Upload & deel je digitale projecten & opleidingen

DigiSkills Belgium brengt onderwijs- en opleidingsverstrekkers, handels- en bedrijfsverenigingen, IT bedrijven en anderen samen met als gemeenschappelijk doel het delen van kennis rond digitale vaardigheden.

Deel je opleidingen, best practices, testimonials, events en andere initiatieven via ons online ecosysteem en draag bij aan de verkleining van de digitale kloof.

Zijn jouw digitale skills future-proof?

DigiSkills Passport gaat over de 27 digitale skills die in elke beroep op de één of andere manier belangrijk zijn. De wijze waarop we werken en de inhoud van jobs verandert snel. De job die je nu bekleedt zal er in 2030 anders uitzien, én andere vaardigheden vergen.

Ontdek hoe digitaal je vaardigheden vandaag al zijn. Creëer in minder dan 15 minuten een DigiSkills Passport. Met het DigiSkills Passport in de hand, kan je vervolgens een persoonlijk groeitraject uitstippelen voor je huidige functie of voor een job die je ambieert. Je wordt gematcht met meer dan 1000 beroepsprofielen.

Doe de test