Mediawijs: Slim op het internet

Met deze videoreeks willen Ketnet en Mediawijs kinderen en jongeren handvaten aanreiken om zich op een mediawijze manier te begeven op het internet. In tien video’s nemen Ketnet-wrappers Gloria Monserez en Sander Gillis de Ketnetters mee in de wereld van het internet: hoe kies je een veilig wachtwoord? Wat met Games, Phubbing en Catfishing? De humoristische video’s zijn helemaal op maat van kinderen en zijn ook geschikt voor het onderwijs.

Opvoeding rond gebruik digitale en sociale media begint al op jonge leeftijd

Wat is de leeftijd om kinderen online vaardigheden en digitaal burgerschap aan te leren? Zijn online media gevaarlijk voor kinderen of hebben ze een toegevoegde waarde om kinderen te ondersteunen in hun identiteitsontwikkeling? Zo ja, wie is hier dan verantwoordelijk voor? Wat kunnen we als ouders en school samen doen om onze kinderen, en onszelf, voor te bereiden op de digitale toekomst – of het digitale heden?

Zo leidt de digitalisering van hr tot een efficiëntere organisatie

Gesofisticeerde smartphones, ontelbare apps, slimme spraakassistenten en zelfs virtual reality: de digitalisering heeft onze vrije tijd onomkeerbaar veranderd. Maar in het bedrijfsleven worden nieuwe technologieën en tools nog te weinig ingezet. Nochtans is een digitale transformatie van hr de sleutel tot een efficiëntere organisatie.

Podcast: ’21e eeuwse vaardigheden voor iedereen’

De 21ste eeuw: ze is al 20 jaar bezig en soms lijkt het alsof we al even lang over de 21ste eeuwse vaardigheden palaveren. Maar wat zijn die nu juist en hoe zorgen we ervoor dat alle werkende mensen ze verwerven? Ulrich Petré, vakexpert ICT en digitalisering bij VDAB, was een van de drijvende krachten achter dit online aanbod over 21ste eeuws vaardigheden. Onze arbeidsmarkt maakt veel veranderingen door en er staan er nog vele om de hoek te loeren. 21ste eeuwse vaardigheden zijn een antwoord op de uitdaging om relevant te blijven, om te kunnen mee zijn met werk en klaar te zijn voor nieuw werk.

E-book: Versterk je groei met doorgedreven digitalisering

Modewoord of niet, het moment voor digitale transformatie is nu. De digitalisering van de maatschappij heeft een snelheidsboost gekregen en consumenten verwachten van bedrijven dat ze daarin meegaan. Reken op de expertise en ervaring van Intracto om ook jouw bedrijf op een pragmatische manier te transformeren in de toekomstgerichte onderneming waar klanten naar op zoek zijn.