FTRPRF: Digitale lespakketten

We maken kant-en–klare digitale lespakketten rond ICT, computationeel denken en Mens & Samenleving of Burgerschap. Deze lessen worden in een digitaal leerplatform gegoten, waarbij alle mogelijke tools gebundeld worden in hapklare lessen met een hoge funfactor.

CodeCosmos: Leer kinderen programmeren met Scratch en Minecraft Education

Onze missie is om de digitale vaardigheden van kinderen te stimuleren door hen “computationeel denken” te leren. Zo verwerven kinderen met onze lessen kritische digi-skills die ze nodig hebben in deze digitaliserende maatschappij. Met aantrekkelijke, verhalende en theoretisch onderbouwde leerpaden in Scratch en Minecraft Education bieden we kinderen tussen 10 en 14 jaar een geweldige programmeerervaring. Onze leertrajecten zijn geschikt voor scholen of voor kinderen die thuis aan de slag willen gaan.

Codecosmos: teaching children programming with Scratch and Minecraft Education

Our mission is to stimulate children’s digital skills by teaching them computational thinking. In this way, our lessons help children acquire the critical digi-skills they need in this digitising society. With attractive, narrative and theoretically sound learning paths in Scratch and Minecraft Education, we offer children between the ages of 10 and 14 a fantastic programming experience. Our learning paths are designed for schools or children who want to work at home.

DBSF: basisvaardigheden ICT aanleren voor kinderen in kansarmoede

CodeFever organiseert op vijf locaties in Antwerpen verschillende lesreeksen en kampen voor kansarme kinderen van het derde leerjaar tot en met het tweede middelbaar (in groepen op leeftijd). In samenwerking met sociale partners, scholen in de buurt en medewerkers die ter plaatse opereren, sporen we de kansarme kinderen op die aan hun digitale skills willen werken.

DigiSkills Passport

Ontdek hoe digitaal je vaardigheden vandaag al zijn. Creëer in minder dan 15 minuten een DigiSkills Passport. Met het DigiSkills Passport in de hand, kan je vervolgens een persoonlijk groeitraject uitstippelen voor je huidige functie of voor een job die je ambieert.

Lees meer

Da’s Geniaal!

Je moet helemaal geen Einstein of Marie Curie zijn om uit te blinken in wetenschappen, technologie, wiskunde, techniek, productie of design. Die dingen zijn minder saai en moeilijk dan je denkt, en dat gaan wij voor eens en voor altijd bewijzen! Dat is precies wat we met Da’s Geniaal doen: zoveel mogelijk kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar aanmoedigen om de wetenschapper in zichzelf te ontdekken, met de nodige uitdagingen, weetjes en experimenten op maat van hen en hun vrienden. Want op die leeftijd ontdek je vaak wat je graag doet.

 

Bezoek website

Beego

Wanneer je een probleem of vraag hebt over je computer, smartphone, tablet, digitale televisie, printer … kan je sinds eind 2017 BEEGO inschakelen voor een betrouwbare oplossing. BEEGO schakelt slimme informatica studenten in die je aan huis en met geduld helpen.

 

Bezoek website

SeniorenNet

Iedereen heeft wel eens een computervraag of computerprobleem, misschien zelfs regelmatig. Maar waar kan je terecht? Een computerspecialist is meestal niet eenvoudig te vinden. Via onderstaande wegen kan u op SeniorenNet computerhulp krijgen. Antwoorden op al uw vragen, oplossingen voor uw problemen en tips voor het aangenamer werken. Zo simpel is dat.

 

Bezoek website