CoderDojo

CoderDojo België is een non-profitorganisatie die gratis coderings- en technologieonderwijs wil aanbieden aan kinderen en jongeren in België. Het maakt deel uit van de wereldwijde CoderDojo beweging, die in 2011 werd opgericht in Ierland en zich sindsdien heeft verspreid naar meer dan 100 landen over de hele wereld. Het doel van CoderDojo België is om de volgende generatie van digitale ontwerpers, programmeurs en ondernemers te inspireren en te bekrachtigen.

CoderDojo Belgium biedt regelmatig coderingssessies aan voor kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar. Deze sessies worden gehouden op verschillende locaties in het land en worden geleid door vrijwillige mentoren met een passie voor technologie en onderwijs. De sessies zijn ontworpen om leuk, praktisch en educatief te zijn, met een focus op het helpen van deelnemers om de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die ze nodig hebben om succesvol te worden in de digitale wereld.

Bij CoderDojo België krijgen deelnemers de kans om aan verschillende projecten te werken, van eenvoudige coderingsoefeningen tot complexere projecten zoals het bouwen van websites en apps. Ze krijgen ook de kans om workshops en andere evenementen bij te wonen die bedoeld zijn om hen te helpen specifieke vaardigheden te ontwikkelen, zoals programmeertalen, digitaal ontwerp en probleemoplossing.

Een van de belangrijkste voordelen van deelname aan CoderDojo België is de mogelijkheid om te leren in een ondersteunende en inclusieve omgeving. De organisatie zet zich in om een veilige en gastvrije ruimte te creëren voor kinderen en jongeren van alle achtergronden en vaardigheden. De vrijwillige mentoren worden zorgvuldig geselecteerd en opgeleid om ervoor te zorgen dat ze de steun en begeleiding bieden die de deelnemers nodig hebben om te slagen.

Naast de coderingssessies biedt CoderDojo België ook een aantal hulpmiddelen en ondersteunende diensten om deelnemers te helpen hun opleiding en ontwikkeling voort te zetten. Dit omvat toegang tot online lesmateriaal, tutorials en forums, alsook mogelijkheden om deel te nemen aan coderingswedstrijden en andere evenementen.

Een van de unieke aspecten van CoderDojo België is de focus op het stimuleren van een cultuur van samenwerking en delen. Deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken aan projecten en hun kennis en vaardigheden te delen met anderen. Dit helpt hen niet alleen om hun eigen vaardigheden te ontwikkelen, maar creëert ook een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid dat essentieel is voor hun verdere groei en succes.

Een ander belangrijk aspect van CoderDojo België is het streven naar gelijke kansen voor iedereen. De organisatie werkt hard om ervoor te zorgen dat haar activiteiten toegankelijk zijn voor kinderen en jongeren van alle achtergronden, ongeacht hun capaciteiten, sociaaleconomische status of etniciteit. Zij biedt gratis toegang tot haar middelen en activiteiten, en financiële steun voor wie dat nodig heeft.

Ondanks zijn relatief jonge bestaan heeft CoderDojo België al een aanzienlijke impact gehad op het technologische onderwijslandschap in het land. De innovatieve en inclusieve aanpak heeft een nieuwe generatie digitale makers en ondernemers geïnspireerd en heeft geholpen om de digitale kloof te overbruggen door kinderen en jongeren gelijke kansen te bieden om te leren en te groeien.

Met het oog op de toekomst heeft CoderDojo België ambitieuze plannen om zijn bereik en impact uit te breiden. De organisatie is vastbesloten om zoveel mogelijk kinderen en jongeren kwalitatief hoogstaand en toegankelijk technologieonderwijs te blijven aanbieden en om een sterke en bloeiende technologiegemeenschap in België te helpen opbouwen.

Kortom, CoderDojo België is een vitale organisatie die een cruciale rol speelt in het vormgeven van de toekomst van technologieonderwijs in België. Haar innovatieve en inclusieve aanpak, gecombineerd met haar engagement om iedereen gelijke kansen te bieden, inspireert een nieuwe generatie digitale ontwerpers, programmeurs en ondernemers. Met zijn focus op samenwerking, delen en voortdurend leren is CoderDojo België goed in staat om kinderen en jongeren te helpen hun volledige potentieel in de digitale wereld te bereiken.

Image

image-152

Publish in core platform

Yes

Author

National Coalition member

Yes

Organisatiecategorie

  • Andere

Target audience

  • Digital skills for all

Digitale technologie / specialisatie

  • Digitale vaardigheden

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Information and Communication Technologies (ICTs) not further defined

URL

Link text

Link Type

Organization url