PC en ergonomie: hoe voorkom ik lichamelijke klachten?

De opleiding “PC en ergonomie: Hoe voorkom ik lichamelijke klachten?” aangeboden door Cevora is speciaal ontworpen om deelnemers bewust te maken van de juiste ergonomie en gezonde werkgewoonten bij het gebruik van een computer. Deze opleiding is ideaal voor professionals die veel tijd doorbrengen achter een computer en hun kennis willen vergroten over ergonomie om lichamelijke klachten te voorkomen.

Tijdens de opleiding leren deelnemers over de impact van langdurig computergebruik op de gezondheid en welzijn. Ze ontdekken hoe ze een ergonomische werkplek kunnen opzetten, inclusief de juiste zithouding, monitorhoogte, toetsenbord- en muishouding, en andere ergonomische aspecten. Daarnaast leren ze oefeningen en technieken om spierspanning, vermoeidheid en andere veelvoorkomende lichamelijke klachten te verminderen.

De opleiding biedt praktische richtlijnen en tips om deelnemers te helpen hun werkplek en werkgewoonten te verbeteren. Met behulp van interactieve instructie en demonstraties leren ze hoe ze de juiste houding kunnen aannemen, pauzes kunnen nemen en fysieke activiteit kunnen integreren in hun werkdag. De ervaren trainers van Cevora zorgen voor een stimulerende leeromgeving waarin vragen worden aangemoedigd en individuele ondersteuning wordt geboden.

Na het voltooien van de opleiding zullen deelnemers in staat zijn om gezonde werkgewoonten toe te passen en lichamelijke klachten te voorkomen bij langdurig computergebruik. Ze zullen de kennis hebben om een ergonomische werkplek op te zetten en de juiste houdingen aan te nemen tijdens het werken met een computer. Deze opleiding biedt waardevolle inzichten en praktische technieken om de gezondheid en het welzijn te bevorderen voor professionals die veel tijd achter een computer doorbrengen.

“PC en ergonomie: Hoe voorkom ik lichamelijke klachten?” is een waardevolle opleiding voor professionals die hun kennis over ergonomie willen vergroten en lichamelijke klachten willen voorkomen bij langdurig computergebruik. Het stelt deelnemers in staat om gezonde werkgewoonten te ontwikkelen, een ergonomische werkplek in te richten en de juiste houdingen en oefeningen toe te passen om hun algehele welzijn te verbeteren.

Image

images-5-2

Publish in core platform

Yes

Author

Jill Everaert

Link text

Lees meer

Link Type

Training url

Target audience

  • Digital skills for the labour force.

Digitale technologie / specialisatie

  • Digitale vaardigheden

Niveau digitale skills

  • basic|intermediate|advanced

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Computer use

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Target group

  • Persons with 3-10 years work experience

Typology of training opportunities

Programme module

Learning activity

educational programme

Assessment type

  • Online

Training duration

Up to 1 week

Organization

Is this course free

No

Is the certificate/credential free

No

Type of training record

Single offer

Training Start date

Effort

Part time intensive

Credential offered

Learning activity

Self-paced course

No