Hackeuses Club

In de huidige technologiegedreven wereld neemt de vraag naar bekwame softwareontwikkelaars snel toe. Ondanks deze vraag blijft het aantal vrouwen dat het vakgebied betreedt echter laag. BeCode, een Belgische codeerschool, erkent dit gebrek aan evenwicht en heeft de “Hackeuses Club” gelanceerd, een programma om meer vrouwen aan te moedigen een loopbaan in de technologie na te streven.

De “Hackeuses Club” is een gemeenschap van vrouwelijke softwareontwikkelaars die regelmatig bijeenkomen om te netwerken, samen te werken en hun ervaringen en kennis te delen. De club biedt een ondersteunende en inclusieve omgeving voor vrouwen om te leren en te groeien, ongeacht hun vaardigheidsniveau of ervaring. Via regelmatige evenementen, workshops en coderingssessies krijgen de leden de kans om in contact te komen met andere vrouwen in het veld, hun vaardigheden op te bouwen en nieuwe projecten te ontwikkelen.

Een van de belangrijkste voordelen van de “Hackeuses Club” is de focus op gemeenschapsvorming en netwerken. Door een ruimte te bieden waar vrouwen in contact kunnen komen met anderen die hun interesses en passies delen, helpt de club de barrières af te breken die vrouwen er vaak van weerhouden de technologische industrie te betreden en daarin te gedijen. Leden kunnen betekenisvolle relaties aangaan, mentoren vinden en steun en aanmoediging krijgen terwijl ze zich door de uitdagingen van een carrière in de technologie bewegen.

Een ander voordeel van de “Hackeuses Club” is de focus op de ontwikkeling van vaardigheden. Door regelmatig opleidingen en workshops te organiseren, krijgen leden de kans om nieuwe technologieën te leren, hun vaardigheden aan te scherpen en nieuwe projecten te ontwikkelen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de leden voorop blijven lopen in een snel evoluerende industrie en goed gepositioneerd zijn om nieuwe kansen te benutten.

Kortom, de “Hackeuses Club” van BeCode is een belangrijk initiatief om het gebrek aan evenwicht tussen vrouwen in de technologie aan te pakken en meer vrouwen aan te moedigen een loopbaan op dit gebied na te streven. Met een focus op gemeenschapsvorming, ontwikkeling van vaardigheden en netwerken biedt de club een ondersteunende en inclusieve omgeving voor vrouwen om te leren, te groeien en te slagen in technologie. Of u nu net begint of uw vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, de “Hackeuses Club” is een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met andere vrouwen in het vakgebied en uw stempel te drukken op de wereld van de technologie.

Image

digiskills Trainingsaanbod

Publish in core platform

Yes

Author

Beatrice de Mahieu

Link text

Lees meer

Link Type

Training url

Target audience

  • Digital skills for all

Digitale technologie / specialisatie

  • Software

Niveau digitale skills

  • Basis

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Information and Communication Technologies (ICTs) not further defined

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Target group

  • Persons with 3-10 years work experience

Typology of training opportunities

Course

Learning activity

educational programme

Assessment type

  • Online

Training duration

Up to 1 week

Is this course free

No

Is the certificate/credential free

No

Type of training record

Single offer

Training Start date

Effort

Part time light

Credential offered

Learning activity

Self-paced course

No