DE Nationale AI-Zorg Cursus

De opleiding “Zorg AI” aangeboden door AI Cursus is specifiek ontwikkeld voor professionals binnen de zorgsector die geïnteresseerd zijn in het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) in de zorg. Deze opleiding biedt deelnemers de mogelijkheid om te leren hoe ze AI-technieken en -tools kunnen gebruiken om de kwaliteit van zorg te verbeteren, processen te optimaliseren en betere besluitvorming te faciliteren.

Gedurende de opleiding verkennen deelnemers de verschillende toepassingsgebieden van AI in de zorg, zoals medische beeldvorming, patiëntdiagnose, behandelplanning, gegevensanalyse en voorspellende modellen. Ze leren over de basisprincipes van AI en de specifieke technieken die relevant zijn voor de zorgsector, zoals machine learning, deep learning en natuurlijke taalverwerking.

De opleiding combineert theoretische kennis met praktische vaardigheden. Deelnemers krijgen de kans om te werken met echte medische datasets en AI-tools, en ze worden begeleid door ervaren instructeurs die expertise hebben in zowel AI als de zorgsector. Ze leren hoe ze AI-modellen kunnen ontwerpen, trainen en evalueren om inzichten te verkrijgen, ziektes te detecteren, prognoses te doen en behandelingsplannen te ondersteunen.

Na het voltooien van de opleiding zullen deelnemers in staat zijn om AI-technieken toe te passen in de zorgsector om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ze zullen begrijpen hoe ze AI kunnen gebruiken om grote hoeveelheden medische gegevens te analyseren, patronen te identificeren en betere beslissingen te nemen op basis van gegevens. Deze opleiding stelt professionals in staat om bij te dragen aan innovatie in de zorgsector en de zorgervaring voor patiënten te verbeteren.

“Zorg AI” is een waardevolle opleiding voor professionals in de zorgsector die hun kennis en vaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie willen vergroten. Het stelt deelnemers in staat om de mogelijkheden van AI te benutten en innovatieve toepassingen te ontwikkelen die de zorgsector transformeren. Door het gebruik van AI kunnen professionals betere diagnoses stellen, behandelingen personaliseren en de efficiëntie en kwaliteit van zorg verbeteren.

Image

images-12

Publish in core platform

Yes

Author

Ya-Suei Cheng

Link text

Lees meer

Link Type

Training url

Target audience

  • Digital skills for all

Digitale technologie / specialisatie

  • Artificiële intelligentie

Niveau digitale skills

  • advanced|digital_expert

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Software and applications development and analysis

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Target group

  • Persons with 3-10 years work experience

Typology of training opportunities

Programme module

Learning activity

educational programme

Assessment type

  • Online

Training duration

Up to 1 week

Organization

Is this course free

No

Is the certificate/credential free

No

Type of training record

Single offer

Training Start date

Effort

Part time intensive

Credential offered

Learning activity

Self-paced course

No