CoderDojo

De opleidingen van CoderDojo Belgium bieden een inspirerende leerervaring voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in het ontdekken en ontwikkelen van programmeervaardigheden. CoderDojo is een wereldwijde beweging die jonge mensen wil betrekken bij technologie en hen de mogelijkheid biedt om te leren coderen, programmeren en creatieve digitale projecten te maken.

De opleidingen van CoderDojo Belgium zijn interactief en hands-on, waarbij deelnemers de kans krijgen om te experimenteren en hun creativiteit te uiten. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers, bekend als “mentoren”, worden kinderen en jongeren aangemoedigd om hun interesse in technologie te verkennen en te ontwikkelen. De opleidingen omvatten diverse onderwerpen, zoals het maken van websites, games, apps, robots en nog veel meer.

De nadruk ligt op leren door te doen, waarbij deelnemers stap voor stap begeleiding krijgen bij het bouwen van hun eigen projecten. Ze krijgen de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende programmeertalen en tools, en leren problemen op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken. Daarnaast worden ook belangrijke vaardigheden zoals teamwork, probleemoplossing en digitale geletterdheid ontwikkeld.

De opleidingen van CoderDojo Belgium creëren een positieve en inclusieve leeromgeving waarin deelnemers worden aangemoedigd om samen te werken, te leren van elkaar en hun creatieve ideeën tot leven te brengen. De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van de talenten en passies van jonge mensen in een technologiegedreven wereld.

Door deel te nemen aan de opleidingen van CoderDojo Belgium krijgen kinderen en jongeren de kans om belangrijke digitale vaardigheden te ontwikkelen die hen voorbereiden op de toekomst. Ze worden aangemoedigd om hun technologische interesse na de opleiding voort te zetten en hun passie voor programmeren en technologie verder te ontwikkelen.

De opleidingen van CoderDojo Belgium bieden een waardevolle educatieve ervaring voor jonge mensen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van programmeervaardigheden en creatieve digitale projecten. Het stimuleert hun nieuwsgierigheid, bevordert hun probleemoplossend vermogen en bereidt hen voor op de digitale wereld van vandaag en morgen.

Image

images-6

Publish in core platform

Yes

Author

Link text

Lees meer

Link Type

Training url

Target audience

  • Digital skills for all

Digitale technologie / specialisatie

  • Digitale vaardigheden

Niveau digitale skills

  • Basis

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Software and applications development and analysis

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Target group

  • Persons in tertiary education (EQF 6)

Typology of training opportunities

Programme module

Learning activity

educational programme

Assessment type

  • Online

Training duration

Up to 1 week

Organization

Is this course free

No

Is the certificate/credential free

No

Type of training record

Single offer

Training Start date

Effort

Part time intensive

Credential offered

Learning activity

Self-paced course

No