Safer internet day

Op dinsdag 7 februari 2023 vindt het evenement “Together for a better internet” plaats, speciaal ontworpen voor professionals die dagelijks werken met kinderen en jongeren. Tijdens dit evenement worden praktische tools en programma’s gepresenteerd waarmee professionals samen met kinderen en jongeren aan de slag kunnen om een veiliger en beter internet te bevorderen.

Het event biedt een boeiend programma, zowel online als op locatie in de FOD Economie te Brussel. De fysieke plaatsen zijn helaas reeds volzet, maar online deelnemen is nog steeds mogelijk. Bovendien is het event tweetalig (FR/NL), met simultane vertaling voorzien.

Het programma start om 9u30 met een hartelijk onthaal, gevolgd door een welkomstwoord van Séverine Waterbey, voorzitter van de FOD Economie. Daarna opent Nel Broothaerts in naam van Betternet het evenement, gevolgd door een speech van minister Petra De Sutter.

Het evenement biedt twee themasessies. In de eerste sessie, “Cybersecurity en bescherming van persoonsgegevens”, zullen deskundigen deelnemers informeren over deze cruciale onderwerpen. Vervolgens worden goede praktijken en tools gepresenteerd, zoals EDUbox cybersecurity, educatie over persoonsgegevensbeheer en meer.

Een panelgesprek over cybersecurity en de bescherming van persoonsgegevens van kinderen als prioritaire aandachtspunten zal een diepgaande discussie bieden over hoe deze kwesties effectief kunnen worden aangepakt.

Na de lunchpauze volgt de tweede themasessie, “Victim blaming en genderstereotypes op het internet”. Experts zullen spreken over deze relevante thema’s, gevolgd door goede praktijken en getuigenissen uit de praktijk.

Het evenement wordt afgesloten met een panelgesprek over het belang van mediawijsheid in formele en informele leercontexten.

Van 16u15 tot 17u15 is er een receptie en marktje met informatiemateriaal voor deelnemers aan het live event.

De “Together for a better internet” is een gezamenlijk initiatief van Betternet (Child Focus, Mediawijs, Média Animation, Conseil Supérieur à l’éducation aux médias), de Cybersecurity Coalition en Petra De Sutter, met steun van de FOD Economie en de Europese Commissie.

Professionals die werken met kinderen en jongeren mogen dit inspirerende event niet missen. Schrijf je nu gratis in (verplicht) om samen met anderen aan een beter en veiliger internet te werken.

  • Datum: dinsdag 7 februari 2023
  • Locatie: online of op locatie in de FOD Economie te Brussel

Image

Publish in core platform

No

Author

Link text

Lees meer

Link Type

Further event information url

Country

Belgium

Street address

Vooruitgangstraat 50

City

Brussel

Postal code

1210

Target audience

  • Digital skills for the labour force.

Digitale technologie / specialisatie

  • Cybersecurity

Niveau digitale skills

  • basic|intermediate|advanced

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Information and Communication Technologies (ICTs) not further defined

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Event setting

  • Blended