Sustainable AI In Business

Met de introductie van AI wordt het proces van het beheer van de levenscyclus van de klant ingrijpend gewijzigd. AI-algoritmen zijn in staat om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en patronen en trends te identificeren die bedrijven kunnen helpen om hun marketinginspanningen nauwkeuriger te richten en te personaliseren.
Personalisatie: AI-algoritmen kunnen klantengegevens analyseren en patronen en trends identificeren die gebruikt kunnen worden om marketinginspanningen te personaliseren. Dit kan betekenen dat e-mails, website-inhoud en sociale media-interacties worden gepersonaliseerd om aan te sluiten bij de behoeften en interesses van individuele klanten.
Klantsegmentatie: AI kan worden gebruikt om klanten te segmenteren in groepen op basis van gedeelde kenmerken en gedragingen. Hierdoor kunnen bedrijven gerichte marketingcampagnes opzetten en gepersonaliseerde ervaringen aanbieden aan verschillende klantensegmenten.
Churn-voorspelling: AI-algoritmen kunnen klantgegevens analyseren om patronen en trends te identificeren die kunnen worden gebruikt om te voorspellen welke klanten het risico lopen op churning (d.w.z. hun dienst opzeggen of overstappen naar een concurrent). Hierdoor kunnen bedrijven proactief eventuele problemen aanpakken en waardevolle klanten behouden.
Upselling en cross-selling: AI-algoritmen kunnen klantgegevens analyseren om mogelijkheden voor upselling (verkoop van extra producten of diensten aan bestaande klanten) en cross-selling (verkoop van gerelateerde producten of diensten aan bestaande klanten) te identificeren. Dit kan bedrijven helpen extra inkomsten te genereren uit hun bestaande klantenbestand.
Klantenondersteuning: AI-gestuurde chatbots en virtuele assistenten kunnen worden gebruikt om te helpen bij klantenondersteuningstaken, zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen en het oplossen van problemen. Dit kan de globale klantervaring helpen verbeteren en de werklast voor customer support teams verminderen.

Image

digiskills Trainingsaanbod

Publish in core platform

Yes

Author

Saskia Van Uffelen

Link text

Lees meer

Link Type

Training url

Target audience

  • Digital skills for ICT professionals and other digital experts.

Digitale technologie / specialisatie

  • Artificiële intelligentie

Niveau digitale skills

  • basic|intermediate|advanced|digital_expert

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Computer use

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Target group

  • Persons with 3-10 years work experience

Typology of training opportunities

Course

Learning activity

educational programme

Assessment type

  • Online

Training duration

Up to 1 week

Is this course free

Yes

Is the certificate/credential free

No

Type of training record

Single offer

Training Start date

Effort

Part time light

Credential offered

Learning activity

Self-paced course

No