Volwasseneneducatie en levenslang leren

De Provincie West-Vlaanderen start met een Partnerschap Levenslang Leren. Hiermee sluit ze aan op de Vlaamse beleidsintenties op het vlak van Levenslang Leren en wil ze van West-Vlaanderen dé lerende provincie bij uitstek maken.

Vademecum

Wegwijzer & matchmaker voor intermediaire arbeidsmarktactoren met het oog op slimme samenwerking in West-Vlaanderen.

Howest proudly presents: XR for Architecture, Design & Engineering

Leer het potentieel van XR-technologie kennen op het event XR for Architecture, Design & Engineering.
XR- technologie kan worden ingezet als een ontwerp- en presentatietool. Gebruik XR om jouw ontwerp te visualiseren en/of direct in een realistische omgeving te ervaren. Dankzij XR kunnen architecten hun modellen op basis van BIM-gegevens eenvoudig renderen om zo klanten virtueel mee te nemen in hun verhaal.
Gebruik XR om samen te werken, veilig te leren werken, creëer digital twins van machines om mensen op te leiden, bedrijfsprocessen te optimaliseren enz.

  • Datum: 02/02/2023
  • Locatie: Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk

CodeFever – Programmeerkamp Start to Code in Brugge (3e & 4e leerjaar)

Heb je nog weinig of geen ervaring met programmeren, dan je kan terecht op het supercoole megawijze beginnerskamp! Je leert er alles over decompositie, sequentie, iteraties, conditionele logica en signalen. Euh wadde? Geen paniek! Onze experts leggen je alles haarfijn uit, en voor je het weet speel je je eerste zélfgeprogrammeerde game in Scratch!

Maar als je dacht dat je op een programmeerkamp de hele tijd achter een computer zou zitten, heb je het flink mis! Ook zonder computer kan je veel over programmeren leren, en we trekken dan ook regelmatig naar buiten. Aan de hand van spelletjes en andere activiteiten krijg je nog meer inzicht in de basisprincipes van programmeren, en leer je bovendien problemen oplossen, creatief denken, en samenwerken. Noodzakelijke vaardigheden voor elke goede programmeur!

Heb je de smaak te pakken na dit kamp en wil je meer? Dan kan je in september meteen instappen in level 2 op woensdagnamiddag of zaterdag!

Learning Bytes Festival

In het onderzoeks -en innovatieprogramma Smart Education bouwen onderzoekers van imec samen met vele partners aan toekomstgerichte technologische oplossingen waarmee we slimmer kunnen leren en trainen.

Learning Bytes Festival zet de resultaten van dit programma in de kijker.

Het thema van deze tweede editie van LBF is Learning Spaces. Hiermee duiken we in immersieve technologieën zoals XR en hybrid classrooms.

Tijdens de vele workshops, expert talks, demo’s en het beursgedeelte doe je nieuwe inzichten op, leer je bij over nieuwe technologie(ën).

Image

Digitale inclusie

Publish in core platform

No

Author

Katrien Cattoor

Link text

Lees meer

Link Type

Organization url

Target audience

  • Digital skills for the labour force.

Digitale technologie / specialisatie

  • Artificiële intelligentie

Niveau digitale skills

  • advanced|digital_expert

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Type of initiative

National initiative

Industry - Field of Education and Training

  • Information and Communication Technologies (ICTs) not further defined