Stad Gent – Digitaal werk

Werkzoekenden en medewerkers digitaal sterker maken.
We helpen jobcoaches en begeleiders in de sociale economie om werkzoekenden en medewerkers digitaal sterker te maken.

Leer kinderen programmeren met Scratch en Minecraft Education

Onze missie is om de digitale vaardigheden van kinderen te stimuleren door hen “computationeel denken” te leren. Zo verwerven kinderen met onze lessen kritische digi-skills die ze nodig hebben in deze digitaliserende maatschappij. Met aantrekkelijke, verhalende en theoretisch onderbouwde leerpaden in Scratch en Minecraft Education bieden we kinderen tussen 10 en 14 jaar een geweldige programmeerervaring. Onze leertrajecten zijn geschikt voor scholen of voor kinderen die thuis aan de slag willen gaan.

FTRPRF: Digitale lespakketten

We maken kant-en–klare digitale lespakketten rond ICT, computationeel denken en Mens & Samenleving of Burgerschap. Deze lessen worden in een digitaal leerplatform gegoten, waarbij alle mogelijke tools gebundeld worden in hapklare lessen met een hoge funfactor.

XR4education: info & networking event by XRvalley & edtechstation

The Education and Training Committee of XRvalley, in collaboration with edtechstation, is hosting an engaging evening at Sett Ghent. The event will feature keynote speeches, testimonials, demos, and a networking mixer, all centered around the application of XR technology in education. Attendees will have the opportunity to experience live demos of XR applications from SupportSquare, Altheria, Howest Woodcraft VR, ULiA, and OneBonsai.

This event will also serve as the second meetup for the XRvalley Education and Training Committee.

Data Science Seminar

This training consists of monthly seminars on Data Science, each time inviting an internationally renowned researcher over to Ghent University to share their vision and experience on various specific areas of expertise in Data Science research, with the aim of creating a community of researchers from different fields, interested in further developing the foundations of Data Science, or in applying state-of-the-art Data Science techniques in their work.

Spreadsheets

De module spreadsheets behandelt de belangrijkste concepten en vaardigheden die nodig zijn voor het gebruik van spreadsheets, zoals taken in verband met het ontwikkelen, opmaken, wijzigen en gebruiken van een spreadsheet. Het organiseren en analyseren van gegevens.

Multimedia

In deze uitgebreide module leer je de hele workflow en het proces voor het maken en produceren van boeiende , professionele presentaties en videos met Adobe Suite toepassingen en andere tools.

Data protection

De module Gegevensbescherming behandelt belangrijke kennis in verband met concepten en beginselen van gegevensbescherming, rechten van de betrokkenen, beleid en maatregelen voor gegevensbescherming, en naleving van de regelgeving. De persoonlijke gevolgen van een inbreuk op de beveiliging van hun persoonsgegevens kunnen aanzienlijk zijn voor individuele personen, evenals de juridische en commerciële gevolgen voor organisaties. Inzicht in de concepten van gegevensbescherming wordt door werkgevers steeds meer op prijs gesteld. Deze module is relevant voor organisaties binnen en buiten de Europese Unie.

Pre-programming

In deze module leren deelnemers alles wat je moet weten vooraleer je gaat coderen. Vergroot je kans op succes bij het leren coderen en bij de communicatie met ontwikkelaars. Begrijp de grondbeginselen van hoe computers werken en hoe dat verband houdt met moderne webtechnologie. De 8 basisbegrippen van programmeren begrijpen en toepassen

Online collaboration

Nu Teams, op afstand werken en uitbesteding in organisaties gemeengoed zijn geworden, hebben werknemers vaak te maken met mensen die zich elders bevinden. Technologie helpt om geografische en organisatorische grenzen op het werk weg te werken, maar dit betekent ook dat nieuwe vaadigheden nodig zijn om effectief met collega’s samen te werken.

Image

digiskills Trainingsaanbod

Publish in core platform

Yes

Author

Thuy Truong Thi Diem

Link text

Lees meer

Link Type

Training url

Target audience

  • Digital skills for all

Digitale technologie / specialisatie

  • Software

Niveau digitale skills

  • basic|intermediate|advanced|digital_expert

Geographic Scope - Country

  • Belgium

Industry - Field of Education and Training

  • Computer use

Target language

  • Dutch

Type of initiative

National initiative

Target group

  • Persons with 0-3 years work experience

Typology of training opportunities

Course

Learning activity

e-learning coursework

Assessment type

  • Online

Training duration

Up to 1 week

Is this course free

No

Is the certificate/credential free

No

Type of training record

Single offer

Training Start date

Effort

Part time light

Credential offered

Learning activity

Self-paced course

No